Judoka’s doen weer ervaring op tijdens de puntencompetitie

jan 14, 2018

Pc nieuwstadt 13-01-18

Vandaag was het een pittig dagje op de puntencompetitie in nieuwstadt. Er waren heel wat sterke judoka’s van Belgie bij, maar dat zorgt natuurlijk ook weer voor een stuk extra uitdaging. Er werden hier en daar wat puntjes gehaald, maar het liep niet overal even lekker na 2 weken vakantie. Sommige moesten er echt nog inkomen.

We waren met een grote groep vandaag, 8 man sterk!! Robert scoorde, zoals altijd, de een na de andere ippon. Zijn broertje, Harold, daarentegen zat in een super zware poule voor zijn eerste keer. Hij heeft zich goed proberen te weren maar wist helaas geen punten te scoren vandaag. Jeremy had het een stukje zwaarder na een tijdje eruit te hebben gelegen door zijn blessure. Toch heeft hij het goed gedaan en een aantal partijtjes gewonnen.
Joep, Gijs en Dana hadden het ook wat moeilijker vandaag. Gijs wist er 1 overduidelijk te winnen met een dikke ippon, maar verloor helaas de andere potjes. Joep won het eerste potje op een strafpunt tegen, maar raakte daarna een paar keer gedesoriënteerd op de mat wat leidde tot een aantal verloren potjes. Dana had het ook erg zwaar en moest tegen pittige tegenstanders. Ze wist zich goed te weren maar vandaag niet veel punten te scoren.

Tim en Thijs waren vandaag, net als Harold, voor het eerst op de wedstrijdmat te vinden en deden het supergoed voor hun eerste keer!! Natuurlijk kun je niet verwachten van jezelf als je daar de eerste keer staat, dat je alles wint, maar deze kanjers hebben toch een aantal puntjes weten te scoren! Goed gedaan!!

Al met al weer een geslaagde dag waar de doelstelling, het opdoen van ervaringen, weer is bereikt.
Iedereen, ook Rian en Rachelle weer bedankt voor de inzet.