Judoka’s Budo Ryu aanwezig op drukbezet BOG toernooi

nov 19, 2017

Vandaag op het BOG toernooi hebben een aantal kids ons aardig verrast. Voor de kids van nieuwstadt die zijn aangesloten bij ons wedstrijdteam was dit hun eerste en meteen pittige toernooitje.

De ochtend begon met Jules en Valentino. Valentino bleek veel te zwaar voor de -34 en werd overgeplaatst naar de -38 kg. Dit was een pittig poultje voor hem. Hij verraste mij en wist de eerste erg mooi te winnen. Dit geeft dan altijd erg goede moed als je eerste partijtje al lekker gaat. Helaas verloor hij daarna een paar keer tegen een stuk sterkere en meer ervaren wedstrijdjudokas en eindigde hij op een 4e plek.

Tegelijkertijd was Jules aan de andere kant van de zaal aan de beurt. Jules heeft al wat meer wedstrijdervaring, maar toch liep het vandaag niet helemaal lekker. Hij zat in een afvalsysteem en had de eerste 2 partijtjes meteen sterke judoka’s tegenover zich. De eerste wedstrijd was hij niet helemaal wakker. De 2e wedstrijd herstelde hij zich maar verloor uiteindelijk toch door een klein rommelig foutje op een ippon tegen. Helaas Jules. Iedereen heeft zijn dag wel eens niet.

In de middag stond Fiore klaar om te gaan judoën. Fiore zat er lekker in en won de eerste 2 partijtjes. De 3e partij was tegen een sterke judoka van Hercules en die verloor ze helaas, maar ze wist wel bijna de hele wedstrijd lang op de mat te blijven staan. De eerste 2 van de poule mochten strijden in een nieuwe poule voor een prijs. Ze zou in principe 2e zijn geworden, maar doordat 3 judoka’s 2 wedstrijdjes gewonnen hadden, keken ze naar het aantal punten en daaruit kwam Fiore helaas als 3e uit. Heel erg jammer maar super goed gejudood!!

In de middag werd het drukker met 4 kids in dezelfde weging. Tom en Thijmen van nieuwstadt en Jurre en robert van ons.

Tom mocht beginnen in zijn zware poule. De -46 kg jongens -12 jaar. Hij had sterke judoka’s tegenover zich staan maar wist, tot mijn verbazing, een van de 3 wedstrijdjes aardig sterk te winnen! Een hele goede inzet getoond vandaag en goed gejudood. Helaas net weinig voor een prijs, maar voor een eerste toernooi helemaal niet slecht.

Na Tom was Thijmen aan de beurt. Thijmen en robert zaten in principe in dezelfde gewichtsklasse, maar deze was gesplitst in meerdere poultjes en dus werden zij ook gesplitst. Thijmen werd over het algemeen in de zwaarste van ze allemaal gezet. Hierin kwam hij zichzelf, ondanks zijn goede inzet, nogal snel tegen. Hij verloor alle potjes, maar ging hier positief mee om en heeft nu wel duidelijk voor zichzelf waar hij nog aan moet werken.

Nu was de beurt aan Jurre en Robert. Deze wisten op het LK net niet in de prijzenpoule te belanden, maar haalden dit vandaag allebei net wel met een 2e plaats in de eerste poule van 5 man!! Een super prestatie!! In de prijzenpoule werd het erg moeilijk en zijn ze beide beland op een 3e plaats!! Top gedaan??