BUDO RYU ZITTERD NEDERLANDS KAMPIOEN

nov 23, 2014

Afgelopen weekend werden in Pijnacker de Open Nederlands Kampioenschappen “Golden Score” voor Nunchaku Teams gehouden. Budo Ryu was daar aanwezig met één junioren team en drie senioren teams. Het junioren team, bestaande uit Sem Veenstra, Marijn Evers en Senna Griek hebben zich goed staande gehouden maar verloren de strijd om het Brons van Sportschool van Gils uit Dongen. In vier Poules streden de senioren teams om een plek in de kwartfinales. Hier eindigde het toernooi voor Budo Ryu 2, bestaande uit Rian Marx, Sam Nijsten, Giulia Dols en Sven Hermans en Budo Ryu 3, bestaande uit Walter de Korte, Joyce Griek en Ian Helgers. Budo Ryu 1 baande zich vervolgens een weg naar de halve Finale door Sporschool van den Berg uit Utrecht met 9-6 te verslaan. In de halve finale was het Mario Lambriex die na een 3-3 gelijke stand in een sudden death alle zeilen bij moest zetten om Jur Lavabu te verslaan met een prachtige score, 4-3.

In de finale stond de regerend kampioen tegenover Budo Ryu. In de zinderende finale werd op het scherpst van de snede gestreden door Kevin Jacobs en Mario Lambriex, maar was het met name Shauna Mols die met haar routine een aantal belangrijke punten scoorde en zo net voldoende punten behaalde waardoor Budo Ryu zich na een 5-4 overwinning de kampioen ontroonde en zich een jaar lang beste Nunchaku Sportschool van Nederland mag noemen.

Voor Budo Ryu is het de eerste keer dat deze titel in hun korte bestaan te beurt valt. Alle deelnemers proficiat, want zonder alle trainingspartijtjes tijdens de lessen en jullie support was dit niet gelukt. De nederlands kampioenen trainen op woensdagen(Locatie Leyenbroekerweg) en vrijdag(Locatie Dahliastraat Geleen) van 19.00-20.00 uur.

Mail ons op info@budoryusports.nl en doe een gratis proefles mee.